Skip to the main content

VOETBALHESJES

Published on 21 december 2021

Afgelopen vrijdag trainden de kinderen van het straatvoetbalteam FC Zuidplein voor het eerst in hun nieuwe voetbalhesjes. Zij ontvingen de hesjes van de winkeliersvereniging van Winkelcentrum Zuidplein.

Dolblij waren de kinderen van FC Zuidplein met hun nieuwe voetbalhesjes. Team FC Zuidplein is een van de teams van de Feyenoord Street League (FSL). FSL is een spannende straatvoetbalcompetitie voor kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs, groep 6, 7 en 8. In het seizoen 2021-2022 zijn de gebieden Rotterdam-Zuid en Rotterdam-West actief binnen de competitie. Elke wijk uit deze gebieden doet met een team mee en speelt zijn thuiswedstrijden op een geselecteerd veld in de eigen wijk. FC Zuidplein traint en speelt vaak op het kunstgrasveldje tegenover Winkelcentrum Zuidplein, aan de kant van de Albert Heijn.

Sanne Smit is vrijwilliger bij Team FC Zuidplein en vertelt enthousiast: “Omdat we trots zijn op onze naam FC Zuidplein, en we naast het winkelcentrum voetballen dachten we hoe tof is het als Zuidplein ons ook een sponsor item kan verzorgen. Gelukkig vond Zuidplein dit ook een leuk idee en hebben de kids hele mooie trainingshesjes gekregen”.

“Sanne nam contact met ons op of wij het team FC Zuidplein wilden helpen met extra middelen. Dit kon bestaan uit voetballen, hesjes, bidons, maar ook bijvoorbeeld uit broodjes of drank langs de lijn. Wij hebben de hesjes aangeschaft en PictureMomentz heeft ze bedrukt”, vertelt Brenda Altorf, marketingcommunicatie manager van Winkelcentrum Zuidplein.

Wat is Feyenoord street league?
“Street League gaat niet alleen over voetballen. De kids tekenen aan het begin van het seizoen een contract met een aantal belangrijke regels. De kids moeten zich ook echt houden aan de regels van street league. Respect is heel erg belangrijk binnen street league. Zo kan je ook verschillende punten behalen in een seizoen. De meeste punten behaal je niet met winst maar met de buurtbijdrages. Samen met je team help je een handje mee in de wijk. Dit kan zijn het schoonmaken van pleintjes, kerstkaarten langs brengen bij ouderen of het inzamelen van kleding of speelgoed voor de minderbedeelden. Naast dat de kids sportief bezig zijn, leren ze dus hoe leuk en belangrijk het helpen van andere kan zijn in de maatschappij. Dat maakt street league ook zo tof en bijzonder.”, aldus Sanne.

Meer informatie over de Feyenoord Street League: https://www.feyenoordstreetleague.nl/