Skip to the main content

VELIGHEID OP ZUIDPLEIN

Algemene Veiligheid – Huisregels

In Winkelcentrum Zuidplein is het vaak gezellig druk. Zuidplein is niet alleen een winkelcentrum, maar ook een kruispunt van allerlei passantenstromen; vanuit het metro- en busstation, van en naar Ahoy of Theater Zuidplein, het Ikazia Ziekenhuis en de omliggende buurten. Dit maakt ons publiek zeer gemêleerd.

Zuidplein is niet alleen een plek om te winkelen, maar ook om te ontmoeten, te kijken en te flaneren. En dit kan ook goed in ons horeca aanbod.

Maar een druk winkelcentrum heeft ook toezicht en handhaving nodig. Het is een openbare ruimte.

Veiligheid staat daarom hoog in het vaandel op Zuidplein. Niet alleen voor kleine incidenten, maar met de recentelijke terreuraanslagen in onze buurlanden in Europa staat het Zuidplein Veiligheid Team altijd ‘AAN’.

Dit zijn de dagelijks aanwezige Veiligheidspartners op Zuidplein:

Bedrijfshulpverlening; bij de winkels en horeca

Trigion Beveiliging; in de passages, bij diverse winkels en via cameratoezicht.

Stadstoezicht van Gemeente Rotterdam; diverse koppels in en om Zuidplein

Politie; wijkagent en koppels in uniform of als burger verkleed;  op piekmomenten, maar ook in snelle opschaling, en via cameratoezicht

Daarnaast werken de veiligheidsmensen ook samen met partners RET en Q-Park.

De teams van de verschillende partners staan in nauw en direct contact met elkaar. Er is regelmatig overleg om veiligheidszaken te verbeteren of elkaar op de hoogte te houden.

Indien u vragen hierover heeft, kunt u ons ook contacten via nummer 010 4810344.

Huisregels

Winkelcentrum Zuidplein rookvrij

Wij willen een schoon en fris winkelcentrum en een rookvrije omgeving voor bezoekers en werknemers.
Daarom is winkelcentrum Zuidplein rookvrij.

Overige huisregels:

– Aangelijnde honden zijn toegestaan in het winkelcentrum, uitwerpselen dienen zelf snel te worden opgeruimd
– Rolschaatsen/skaten/boarden/steppen/fietsen is niet toegestaan in het Winkelcentrum.
– Alcoholgebruik is niet toegestaan in het Winkelcentrum.
– Geen overlast veroorzaken voor mede-bezoekers

– Voor het maken van foto, video- en geluidsopnamen in het winkelcentrum is vooraf toestemming van het management nodig.

– Het is niet toegestaan bij bezoekers van het winkelcentrum te collecteren, enqueteren of persoonlijke (bijvoorbeeld politieke of religieuze) opvattingen ongewenst uit te dragen.

-Het is niet toegestaan folders/flyers uit te delen aan winkelend publiek door niet in het winkelcentrum gevestigde partijen. Winkels mogen alleen voor hun eigen deur folders/flyers uitdelen.

Social Media

Tijdens activiteiten en evenementen in winkelcentrum Zuidplein maakt onze organisatie foto’s en filmpjes van de events. Wij houden u ook graag op de hoogte van welke leuke activiteiten er zijn geweest. Het kan zijn dat u op een foto of film staat die van het evenement op onze sociale media worden geplaatst. Indien u wilt dat een foto/film waarop u of uw kinderen staan verwijdert wordt van onze sociale media, dan kunt u een email sturen naar info@zuidplein.nl of bellen met 010 4810344, tijdens kantooruren.

CWO

Wat is de Collectieve winkelontzegging (CWO)?

Bij de CWO slaan ondernemers de handen in één om gezamenlijk winkeldieven en overlastgevers uit hun bedrijf te weren. De Ondernemers Vereniging Zuidplein (OV Zuidplein) heeft de uitvoering van dit project op zich genomen. Daarbij wordt zij gefaciliteerd door de gemeente (Directie Veiligheid en deelgemeente Charlois), Politie district Zuid en het Openbaar Ministerie (OM).

Alle ondernemers van Winkelcentrum Zuidplein doen mee met de Collectieve Winkelontzegging. Voor een volledige lijst verwijzen we u door naar de homepage van onze website waar alle winkels genoemd staan: https://www.zuidplein.nl/.

Zie https://www.cwozuidplein.nl/ voor meer informatie omtrent de CWO.

Afrekenen met winkeldiefstal

Veel winkels in Winkelcentrum Zuidplein zijn aangesloten bij de Stichting Overlastdonatie (SODA) of bij Afrekenenmetwinkeldieven van het HBD. Bij winkeldiefstal wordt verzocht een formulier in te vullen waarmee een vergoedingsbedrag bij een dief geind wordt.

Management

Hebt u vragen of opmerkingen over Winkelcentrum Zuidplein? Neem dan contact op met:
Managementkantoor Winkelcentrum Zuidplein
info@zuidplein.nl

Ondernemersvereniging Zuidplein
Zuidplein Hoog 420
3083 BL Rotterdam
Telefoon: 010 -4810344