Skip to the main content

NIEUWE PASSAGE

Published on 02 februari 2022

De werkzaamheden rondom Winkelcentrum Zuidplein zijn in volle gang! De werkzaamheden in en rondom het winkelcentrum bestaat uit 1 integrale visie, maar uit 2 delen: een herontwikkeling van het bestaande deel (ontwikkeling van de VvE Zuidplein) en een deel nieuwbouw uitbreiding (ontwikkeling van Hart van Zuid Rotterdam).

Het nieuwe deel van het winkelcentrum wordt ingevuld met twee supermarkten (Albert Heijn en Amazing Oriental) plus tal van nieuwe winkels en horeca met een totaaloppervlakte van maar liefst 7.000 m2 met daaronder 209 parkeerplekken (bouwvolume ca. 14.000m2).

De dubbelhoge passage (zie foto) van de uitbreiding van het winkelcentrum verbindt straks het busstation met het bestaande winkelcentrum. In de passage kan straks ook de entree van het managementkantoor Zuidplein worden gevonden.

De oplevering van de uitbreiding staat gepland in juni 2022. Dan worden de winkels in het nieuwe deel afgebouwd en openen de winkels hun deuren in zomer 2022. Op dat moment is ook de nieuwe garage open en de Oost-West route door de Q-Park Nederland. Al met al een enorme aanwinst voor het gebied!