NIEUWE LIFT EN ROLTRAPPEN GEPLAATST

Vanaf januari dit jaar is Constructif bezig met de ingrijpende upgrading van een van de grootste overdekte winkelcentra van Nederland: Winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam. Het Atrium, het deel waar gestart is, is in eigendom van het beursgenoteerde vastgoedfonds NSI.

 

Een van de meest ingrijpende constructieve aanpassingen in het Atrium is het slopen van de huidige lift en het plaatsen van een nieuwe grotere lift met een glazen ombouw. Waar de vorige lift bijvoorbeeld niet scootmobiel toegankelijk was, is de nieuwe dat wel. Dit is een van de elementen die bijdraagt aan een positieve beleving van het winkelen op Zuidplein, een van de doelstellingen van het upgradingsplan: het verbeteren van de kwaliteit, beleving en de verblijfswaarde van het winkelcentrum. Entrees, passages, pleinen, plafonds, verlichting en inrichting worden sterk verbeterd in dit plan.

 

Jan Elbers, projectleider vanuit aannemer Constructif vertelt: “Buiten de lift worden ook de roltrappen en het tourniquet vervangen door een groter exemplaar. Ook het plafond en alle armaturen van het Atrium worden aangepakt. Dit gebeurt allemaal in, wat we noemen, fase 1 en duurt tot aan de bouwvakvakantie 2021. Ongeveer in juni 2021 gaan we aan de slag met de volgende fasen en beginnen we met de stijgpunten. Dit zijn trappen en liften die eerst gebouwd gaan worden, zodat de vlucht- en toegangswegen geborgd zijn, voordat we met de sloop van de omloop en overloop op de tweede laag in het winkelcentrum starten. Nadat we klaar zijn met de sloop gaan we alle passages en centrale pleinen updaten. We gaan de winkelpuien, plafonds en wanden in een modern jasje gieten. Ook worden alle armaturen vervangen en komt er een nieuw en modern lichtplan. Ook worden de brandmeldinstallatie, de ontruimingsalarminstallatie en sprinklerinstallatie aangepakt en naar de norm van vandaag de dag gebracht.

 

Ed Heijstee van DID Vastgoedontwikkeling: “Ik ben blij dat alle seinen voor de upgrading op groen staan. Dat is ook een compliment aan de circa 60 eigenaren. Alle neuzen staan in dezelfde richting. Nu we zijn  begonnen met de werkzaamheden, kun je ter plekke zien welke kwaliteit we toevoegen.”

Bekijk hier de timelapse video opgenomen in het Atrium. Spectaculaire beelden waarin te zien is hoe er dag en nacht in het Atrium is gewerkt aan de nieuwe, grotere lift en roltrappen. Een mooi schouwspel van hoe een van de oude roltrappen verwijderd zijn en plaatsmaken voor nieuwe. Wat in het echt in 2,5 dagen is gebeurd, zie je hier binnen 1 minuut!

Categorieën