Mega muurschildering buitenkant winkelcentrum

Deze week is de inmiddels beroemde muurschildering van Jeangu Macrooy klaar. Afgelopen weken heeft de Rotterdamse kunstenaar Tymon de Laat  in zon, regen, wind en sneeuw gewerkt aan een immens grote muurschildering op de muur van het pand van NSI aan de Sallandweg, onderdeel van het Winkelcentrum Zuidplein, tegenover Ahoy.

 

Asset Manager Margot Bakker van NSI: “We zijn blij dat het Eurovisie Songfestival naar de stad Rotterdam komt en dit jaar toch door kan gaan. Deze kleurrijke muurschildering van Jeangu Macrooy past bij Winkelcentrum Zuidplein. De kunstenaar heeft het gevoel van hoop, vertrouwen en optimisme perfect weten te vangen. Wij zijn daarom heel trots dat we door kunst op onze muur positief hebben bijgedragen aan de leefomgeving in het gebied.’’

 

Bestuurder en directeur van het Winkelcentrum Zuidplein Pieter Affourtit stelt: “We hadden van tevoren geen idee dat de muurschildering zo immens zou worden. De tekening van Jeangu geniet inmiddels landelijke bekendheid. Wij zijn er trots op dat we in samenspraak met NSI deze muur ter beschikking konden stellen aan dit kunstproject ter ere van het Eurovisie Songfestival. Rotterdam Zuid, even een aantal weken het centrum van Europa, we maken er graag deel van uit en verwelkomen alle bezoekers van harte.”

 

Heb jij deze gave muurschildering al gezien?

 

 

Meer weten over de kunstenaar en zijn werk?

https://www.hiphopinjesmoel.com/nieuws/kunstwerk-birth-of-a-new-age-onthuld/]

 

https://www.openuptorotterdam.eu/nieuws/kunstwerk-birth-of-a-new-age-tegenover-ahoy-afgerond

 

https://www.instagram.com/tymondelaat/

 

Categorieën