Jullie verhalen over Zuidplein

In 2022 bestaat Winkelcentrum Zuidplein 50 jaar! Mensen komen hier dagelijks samen met geliefden en doen tussen het shoppen een lekker bakje koffie. En dat al 50 jaar lang. Het is een icoon voor Rotterdam-Zuid! Iedereen heeft wel een verhaal over Zuidplein.

 

 

Anne:”Ik kom als sinds mijn 20e op het Zuidplein. Vroeger met mijn moeder later met mijn dochter die met 9 jaar op koopavond spontaan bij Sinterklaas op schoot kroop en ging zingen. Maar ik heb ook herinneringen aan de tijd dat ik hier werkte bij Boekvoordeel en de fotoshop, 25 jaar geleden.”

Mariëlle: ”Vroeger ging ik al met mijn moeder winkelen op Zuidplein en altijd een patatje eten bij Bram Ladage. Nu ga ik met mijn dochter Mariëlle Winkelen op Zuidplein en natuurlijk ook ergens een hapje eten. Het is altijd een gezellig moeder dochter uitje, waar we veel plezier hebben!”


Jamila:We komen al jaren op Zuidplein, het hoort bij Rotterdam-Zuid. Super leuk om wekelijks een bezoekje te brengen .”

Ashley & Doherty:Sinds klein af  aan kwam ik altijd met mijn moeder gezellig winkelen op Zuidplein. Dat doen we nu nog steeds. We hebben samen veel mooie herinneringen gemaakt hier!”

Elvedin:Mijn mooiste herinnering aan Zuidplein is dat we hier vroeger na het winkelen poffertjes gingen eten in het restaurant boven het Centrale Plein. Jammer dat het nu weg is!”

Ellen:Toen ik 3 jaar was, nu 47 jaar geleden, gingen mijn moeder en oma met mij winkelen bij Zuidplein. Mijn opa en oma woonden 1,5 km van Zuidplein vandaan. Opeens waren ze mij kwijt en ik was dus teruggelopen naar het huis van mijn opa en oma om te plassen. Omroepen hiep niet want ik was niet meer op Zuidplein. Uiteindelijk heb ik ze gevonden!”

Suzanne:Ik kocht van mijn eigen spaargeld op Zuidplein mijn eerste paar Nike Air Forces. Dat was een bijzonder moment! Nu kom ik nog steeds op Zuidplein om Nike’s te kopen bij de Foot Locker.”

Edwin:Mijn moeder werkt al 8 jaar bij de Hema en haar moeder werkte er meer dan 40 jaar. Als familie komen wij dus regelmatig op Zuidplein. We gaan hier altijd naar de kapper, de Stroopwafelhoek en de heerlijke hotdogs van de Hema kunnen niet missen!

Kimberley & Anja:We komen hier al jaren elke zaterdag met de kinderen. Dit deden wij ook vroeger met mijn moeder.”

Shemolinne:We komen hier al jaren elke zaterdag met de kinderen. Dit deden wij ook vroeger met mijn moeder.”

Nemrah:We komen hier al jaren elke zaterdag met de kinderen. Dit deden wij ook vroeger met mijn moeder.”

Categorieën