Hakky Bar

Hakky ontstond ooit als een klein eenmanszaakje, maar na verloop van tijd groeide de schoenmakerij uit tot een behoorlijk, zelfs internationaal, bedrijf. Zowel in Nederland als in Amerika werden door de jaren heen diverse winkels geopend. Op dit moment bestaan er nog zo’n vijftien filialen in Nederland, in Amerika een stuk of dertig. N. Bouwen, die sinds 16 jaar zijn eigen Hakky op het Zuidplein runt, is al lang betrokken bij het bedrijf en heeft dan ook een aardige dosis vaardigheid in huis.

Bouwen is het schoenmakersvak ingerold door zijn zwager. Die was destijds mede-eigenaar van Hakky in Schiedam en Rozenburg en vroeg hem te komen helpen in zijn twee zaken. ‘Ik ben begonnen als werknemer en ben langzaam omhoog geklommen’, vertelt de eigenaar van het filiaal op het Zuidplein. Het vak beviel hem zo goed dat hij voor vijf jaar naar Amerika vertrok om daar verschillende Hakky-vestigingen op te zetten. Bouwen: ‘Niet alleen hielp ik daar de winkels op te bouwen, ook leidde ik soms mensen op tot schoenmaker.’

De schoenreparateur heeft jarenlang voor Hakky van hot naar her gevlogen, maar nu staat hij alweer een aantal jaar op het Zuidplein. ‘En dat bevalt prima’, vertelt hij met een glimlach op zijn gezicht. ‘Ik stel de klanten graag tevreden en geniet van het contact. Laatst liet een vrouw haar schoenen hier maken, terwijl ze dacht dat ze er nooit meer op zou kunnen lopen. Nadat ik de schoenen had gerepareerd, zei de vrouw dat ze weer als nieuw liepen en dat ze blij was dat ze ze niet had weggegooid.’ Naast schoenreparatie kunnen klanten bij Hakky terecht voor het bijmaken van sleutels. Verder verkoopt Bouwen zo’n beetje alle onderhoudsproducten die er voor schoenen te verkrijgen zijn.

Schoenen laten repareren bij Hakky? In de meeste gevallen kunnen de schoenen direct worden gerepareerd. Klaar terwijl u wacht!

Zuidplein Hoog 611 3083 BH Rotterdam Tel: 010-4817087
Ma: 12:00-17:30 u. Di: 09:00-17:30 u. Wo: 09:00-17:30 u. Do: 09:00-17:30 u. Vr: 09:00-21:00 u. Za: 09:00-17:00 u. Zo: 12:00-17:00 u.

Categorieën