Gezonde duurzame luchtfiltratie in het winkelcentrum

De luchtfilters die zijn toegepast in Winkelcentrum Zuidplein leveren een beter filterrendement en besparen meer energie.

 

In overleg met leverancier Camfil is er gekozen voor F7 Hi-Flo zakkenfilters, de beste

keuze voor het winkelcentrum. De Hi-Flo filters hebben een hoog rendement op fijnstof (minimaal 60% op 0,4 micron) én een lage weerstand.

 

Verbetering van de luchtkwaliteit was het belangrijkste criterium bij de keuze van de luchtfiltratie; ten opzichte van de vorige zakkenfilters wordt met de Hi-Flo filters 60% van de schadelijke fijnstof gefilterd, in plaats van 35%; een verbetering van 71%.

 

Een lage weerstand over de filters betekent in het algemeen een besparing op het energieverbruik. De gemiddelde energiebesparing per filter per jaar is aanzienlijk ten opzichte van vergelijkbare filters in de markt. Camfil’s Hi-Flo zakkenfilters zijn door de jaren heen geëvolueerd en er wordt nu met deze luchtfilters een zo hoog mogelijke binnenluchtkwaliteit gegarandeerd en een goede energiebesparing gerealiseerd. De Hi-Flo heeft een gepatenteerd medium, aerodynamische vorm en een speciaal pocket design. In combinatie met een groot filteroppervlak wordt een betere luchtstroom gecreëerd waardoor de weerstand zo laag mogelijk wordt gehouden.

 

Winkelcentrum Zuidplein telt ongeveer 250.000 bezoekers per week. Zulke hoge aantallen mensen binnen vragen om extra aandacht voor filtratie om een gezonde binnenluchtkwaliteit te kunnen garanderen. Camfil’s Hi-Flo F7 zakkenfilters bieden dit. De F7 filters filtreren minimaal 60% van alle fijnstof tot 0,4 micron, terwijl volgens de EN779:2012 maar 35% wordt vereist.

Categorieën