Babbelen met Bouwers

Onze bouwers van Constructif zijn druk bezig om Winkelcentrum Zuidplein onder handen te nemen. Om de maand zullen wij een van de bouwers een aantal vragen stellen, zodat jullie ze iets beter leren kennen. De eerste en zeker niet de onbelangrijkste is Jan Elbers, Projectmanager bij Constructif en het brein achter de logistieke uitdagingen van onze verbouwing. Lees hieronder het interview met Jan en kom erachter wat volgens hem de grootste uitdaging is van onze verbouwing.

 

𝙒𝙖𝙩 π™¬π™–π™§π™šπ™£ π™™π™š 𝙨π™₯π™–π™£π™£π™šπ™£π™™π™¨π™©π™š 𝙀π™₯π™™π™§π™–π™˜π™π™©π™šπ™£ π™ͺπ™žπ™© π™Ÿπ™š π™˜π™–π™§π™§π™žΓ¨π™§π™š?

 

“Ik heb best wat rare dingen meegemaakt. In het museum Naturalis in Leiden was de glazenwasinstallatie door het dak gezakt. Veel paniek, want Naturalis moest blijven draaien. We hebben toen steigers gebouwd tot aan het dak, wat erg hoog is. In twee dagen moesten we het hele dak herstellen. Het was blijkbaar verkeerd gegaan tijdens de bouw van dat pand. Het betekende voor ons werken op grote hoogte, met veel mensen eronder, de veiligheid waarborgen en de rust bewaren. Een behoorlijke stresssituatie.

Ook heb ik tijdens de renovatie van de Tweede Kamer met Wouter Bos geluncht. Alle politici kwamen het restaurant in en Wouter Bos kwam naast me zitten.”

 

𝙒𝙖𝙩 π™žπ™¨ 𝙫𝙀𝙀𝙧 π™Ÿπ™€π™ͺ π™™π™š π™‘π™šπ™ͺπ™ π™¨π™©π™š 𝙠𝙑π™ͺ𝙨 π™©π™žπ™Ÿπ™™π™šπ™£π™¨ π™™π™š π™«π™šπ™§π™—π™€π™ͺπ™¬π™žπ™£π™œ 𝙫𝙖𝙣 Winkelcentrum 𝙕π™ͺπ™žπ™™π™₯π™‘π™šπ™žπ™£?

 

β€œHet Atrium, de moeilijkste klus. Heel spannend, omdat er veel uitdagingen in zitten. Er waren een aantal logistieke uitdagingen, winkelend publiek was een uitdaging en de gemeente deed er een schepje bovenop. 40 Γ‘ 50.000 mensen kwamen in het winkelcentrum, ondanks Corona. Dat was nog een geluk bij een ongeluk, anders was het nog heftiger geweest. Door het winkelend publiek overdag, mochten we alleen slopen tussen 20.00 en 23 uur ’s avonds. Veel shops in het winkelcentrum zijn tot 20.00 uur open en de vergunning om te slopen was maar tot 23.00 uur. De optelsom van een betrekkelijk kleine ruimte Γ©n het winkelend publiek dat toegang moest blijven houden tot Zuidplein, maakte het tot een pittige maar mooie klus.

 

𝙒𝙖𝙖𝙧 𝙑π™ͺπ™£π™˜π™ π™Ÿπ™žπ™Ÿ π™π™šπ™© π™‘π™žπ™šπ™›π™¨π™© 𝙀π™₯ Winkelcentrum 𝙕π™ͺπ™žπ™™π™₯π™‘π™šπ™žπ™£ 𝙩π™ͺπ™¨π™¨π™šπ™£ π™™π™š 𝙙𝙧π™ͺπ™ π™ π™š π™«π™šπ™§π™—π™€π™ͺπ™¬π™žπ™£π™œ 𝙙𝙀𝙀𝙧?

 

“Ik moet zeggen, elke vrijdag gaan wij ergens wat eten met het team. Afgelopen vrijdag waren we in Brasserie Zuidplein. Dit is me heel goed bevallen!”

 

Meer informatie over onze verbouwing? Check onze verbouwingspagina!

CategorieΓ«n