Babbelen met Bouwers- Arjan Sanderse -Assistent Uitvoerder

Wat waren de spannendste/meest uitdagende opdrachten uit je carrière?

Nou is mijn carrière tot nog toe een stuk korter dan de gemiddelde bouwer die jullie deze vragen stellen, maar het meest uitdagende wat ik heb meegemaakt was een renovatie van een vleugel van een dagbesteding in Amsterdam Zuid-Oost.

Het gebouw telde vier vleugels, waarbij er één nog in gebruik was door de opdrachtgever. De verantwoordelijkheid van het afsluiten van de dubbele deuren van de vleugel die nog in gebruik was naar het bouwterrein toe lag bij de conciërge van de dagbesteding. Eventuele stofschotten waar geen dubbele deuren aanwezig waren, plaatste wij uiteraard.

Diezelfde conciërge liep wel eens, met de benodigde PBM’s, binnendoor van de vleugel die in gebruik was naar het bouwterrein toe, maar vergat daarbij ook wel eens de deur weer goed te forceren. Hierdoor kwam het wel eens voor dat er ineens mensen met een zwaar verstandelijke beperking op de bouw liepen, daar waar ook flinke sparingen in dragende wanden werden gemaakt om vervolgens de bovenconstructie met stalen portalen weer op te kunnen vangen.

Het waren dus ook nog best ingrijpende werkzaamheden, waarbij veel mis kan gaan als zwaar verstandelijk beperkte mensen op het terrein rond lopen.

 

Wat is de leukste opdracht die je hebt gedaan tijdens de verbouwing van Winkelcentrum Zuidplein?

Ik zit pas sinds 2/3 weken bij het team van Zuidplein, dus ik denk dat het nog te vroeg is om specifiek een bepaalde opdracht te benoemen als leukst. Wat ik wel over het algemeen uitdagend en daarmee ook leuk vind is de drukte waarmee je te maken hebt terwijl je aan het bouwen bent. Hoe later het op de dag, hoe hectischer het wordt.

Je bent zo gefocust op het feit dat iedereen om je heen loopt, uiteraard op veilige afstand, terwijl jij bezig bent met het bouwen. Wat daarvan het nog extra leuk maakt, is de nieuwsgierigheid van de bezoekers. Zeker de mensen die vaker naar Zuidplein komen en even komen vragen wat we aan het doen zijn.

 

Waar ga je het liefst lunchen in Winkelcentrum Zuidplein tussen de drukke verbouwingen door?

Ik ben wat dat betreft altijd een brave jongen die zijn boterhammetjes van thuis opeet, dus veel lunchen buiten de deur doe ik niet. Vrijdags wordt altijd wel wat lekkers gehaald, maar dat heb ik nu slechts 2 keer mee mogen maken. Daarvoor zat ik namelijk op een ander project. Maar Eazie doet het bij mij sowieso altijd wel goed. Rijst of noedels vind ik altijd wel lekker. En niet te vergeten, erg gezond. Althans, dat hou ik me zelf in ieder geval altijd voor!

Categorieën