Skip to the main content

BABBELEN MET BOUWERS

Published on 26 oktober 2021

Wat waren de spannendste/meest uitdagende opdrachten uit je carrière?
Ik heb aardig wat spannende projecten mogen uitvoeren afgelopen jaren. Wat mij nu te binnen schiet is de verhuizing van Stadsgewest Haaglanden uit Den Haag. Sijthoff City aan de Grote Marktstraat in Den Haag werd gerenoveerd. De huurder: Stadgewest Haaglanden, moest verhuizen naar Terminal Zuid. De datum van deze verhuizing stond met pen in geschreven. Door enige vertraging en een geplande huwelijksreis kon de betrokken eindverantwoordelijke de verhuizing niet zelf managen. Hiervoor ben ik benaderd en zonder betrokken te zijn geweest bij de voorbereiding, heb ik de verhuizing in goede banen mogen leiden.

Dit was een uitdagende en spannende klus omdat ik zonder de volledige voorkennis van het project, kennis van de opdrachtgever, de behoeften en de wensen van de werkplek van honderden medewerkers heb moeten coördineren, en dat binnen drie weken! Naast de gehele coördinatie was ik verantwoordelijk voor het bewaken van het gestelde budget, juiste partijen inschakelen en correct informeren van alle betrokkenen.

Dit heeft slapeloze nachten opgeleverd, maar ben enorm trots dat het is gelukt.

Wat is de leukste opdracht die je hebt gedaan tijdens de verbouwing van Winkelcentrum Zuidplein?
Het opstarten van de verbouwing waarbij alle processen en structuren voor de verbouwingscommunicatie in kaart gebracht moesten worden, was een uitdagende en leuke opdracht. Bij het project zijn vele verschillende belanghebbenden betrokken zoals de winkeliers, eigenaren, bezoekers, het management van Zuidplein, bovenwonenden en het projectteam. De kunst is dan om te zorgen dat iedereen de juiste en passende informatie krijgt op het meest geschikte moment.

Ook de manier van communiceren verschilt per belanghebbende. Waar een bewoner genoeg heeft aan een brief met simpele informatie over geplande werkzaamheden en eventuele geluidsoverlast, zo heeft een huurder van een winkel meer behoefte aan een persoonlijke, gedetailleerde uitleg over de werkzaamheden.

Waar ga je het liefst lunchen in Winkelcentrum Zuidplein tussen de drukke verbouwingen door?
Eten schiet er bij helaas wel eens in. De tijd vliegt en voordat ik het weet is de lunch alweer voorbij. Als ik wel tijd heb om ergens lekker te lunchen, ga ik graag om de hoek eten bij Ekmekci. Hier staat vriendelijk personeel. Het eten is er lekker en is snel bereid. Meestal neem ik dan ook gelijk iets lekkers mee voor mijn kinderen thuis.