50 jaar Winkelcentrum Zuidplein

In 2022 bestaat Winkelcentrum Zuidplein 50 jaar! In 1962 startte de bouw van het winkelcentrum en in 1972 werd het geopend door Mies Bouwman, een bekende en beminde televisiepresentatrice. Het winkelcentrum was voor die tijd heel modern en een van de hoogtepunten van Rotterdam-Zuid. Door de jaren heen is Zuidplein uitgegroeid tot dé huiskamer van Rotterdam-Zuid. Mensen komen hier dagelijks samen met geliefden en doen tussen het shoppen een lekker bakje koffie. En dat al 50 jaar lang. Het is een icoon voor Rotterdam-Zuid!

Vertel je verhaal
50 jaar later kijken we terug naar de geschiedenis van ons geliefde winkelcentrum. Iedereen heeft namelijk wel een leuk verhaal favoriete herinnering over Zuidplein. Ging jij vroeger na school altijd rondhangen in het winkelcentrum? Heb jij bij een van de winkels op Zuidplein gewerkt? Of heb je zelfs de liefde van de leven op Zuidplein ontmoet? Vertel het ons! Vul het formulier hieronder in.

Zien we jouw foto en verhaal terug?
Heel veel mensen hebben een hart voor Zuidplein! Jij toch ook? Wellicht zien we jouw foto en verhaal binnenkort terug in het winkelcentrum. Benieuwd naar wat verhalen? Klik dan hier. 

 

 

Categorieën